Posted on Hozzászólás most!

Szerethető számvitel 2022.09.27. LIVE felvétel

A szerethető számvitel világáról – ahogy én értelmezem – valamint a színek és a számvitel kapcsolatáról beszéltem élő adásban 2022.09.27-én.
🟣 A domináns szín, amit megmutatok neked a lila, amely a saját tőke, céltartalék, kötelezettségek, passzív időbeli elhatárolásokhoz kapcsolódik.

Szerethető számvitel 2022.09.27. LIVE felvétel részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Kapott kölcsön 1. feladat

EGYIK vállalkozás tárgyidőszaki gazdasági eseményei az alábbiak:

EGYIK vállalkozás  január 2-án 500 ezer Ft kölcsönt kapott egy másik vállalkozástól 60 hónapos futamidőre. A kölcsön összegét a bankszámán jóváírták.

December 30-án EGYIK vállalkozás az esedékes törlesztő részletet és a kapcsolódó kamatot átutalta. A törlesztő részlet összege 100 ezer Ft, a kamat pedig 50 ezer Ft.

Kapott kölcsön 1. feladat részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Anyag értékesítés 2. feladat

EGYIK vállalkozás tárgyidőszaki gazdasági eseményei az alábbiak:

  1. EGYIK vállalkozás 300 ezer Ft könyv szerinti értékű anyagot értékesített 500 ezer Ft + 27 % ÁFA összegben. Az anyagok ellenértéke az átutalásos számla alapján 8 nap múlva kerül kiegyenlítésre. A nyitó mérleg egyenlege: Anyagok 1 000 ezer Ft

Anyag értékesítés 2. feladat részletei…

Posted on Hozzászólás most!

IAS 40 Befektetési célú ingatlan

Valós érték modell.
EGYIK gazdálkodó egység  egyik befektetési célú ingatlanjának az értéke 500 millió Ft. A gazdálkodó egység számviteli politikájában rögzítette, hogy a befektetési célú ingatlanok esetében a valós érték modellt alkalmazza. A befektetési célú ingatlan független értékbecslő által a fordulónapon meghatározott valós értéke 450 millió Ft.
IAS 40 Befektetési célú ingatlan részletei…